Skip to content Skip to footer

Litt frå frukostsamlinga 6. april

Det var mellom 40-50 frammøtte på frukostsamlinga vår i dag som fekk med seg to interessante presentasjonar frå Norwegian Seaweed Production (NSP) og Forsking og Utvikling (FOU) innan Havbruk.

 

Norwegian Seaweed Production (NSP)

Først ut var Ruth Berit Hjellum, som er dagleg leiar for inkubatorbedrifta vår Norwegian Seaweed Production. NSP fokuserer på nye metodar for hausting og prosessering av stortare, og Hjellum viste ein imponerande film som illustrerte korleis dei ynskjer å vere ein game-changer innan tarehausting i Norge.

 

Forsking og Utvikling (FOU) innan Havbruk

Vi har mange lokale FOU-prosjekt som kan dra nytte av vidare forsking og utvikling innanfor havbruk. Dette var eit av hovedpoenga til Gustav Johan Nydal, som er prosjektleiar for eit heilt nyoppstarta prosjekt: FOU innan Havbruk. Hovedmålet til prosjektet er å skape eit sterkare fagmiljø innan havbruksnæringa i fylket. For å kartlegge noverande status for næringa vil dei mellom anna sende ut ei spørjeundersøking til aktuelle aktørar. Dei vil også arrangere ein workshop på Flora Samfunnshus torsdag 4. mai som vil vere open for alle som ynskjer å delta.

 

Serien: Havrommet

Når vi først er innom tema knytt til havrommet vil vi minne om den nye serien vår: Havrommet. Den tek for seg spennande startups i inkubatorprogrammet vårt, interessante tema som forsking og utvikling innan akvakultur, og sentrale spørsmål som “Kva skjer med Pelagia-anlegget?”. Her kan du mellom anna lese meir om Norwegian Seaweed Production.

 

Ny dag og stad for neste frukostmøte

Neste frukostmøte arrangerer vi i samarbeid med Sparebanken Sogn og Fjordane i deira nye lokale i Byporten tysdag 2. mai.

 

 

 

 

Go to Top

Få siste nytt frå Aksello og det regionale næringslivet