Skip to content Skip to footer

Stein Asle Øvrebotn

Om meg

Stein-Asle Øvrebotn og er dagleg Leder, grunder og idehaver av Retrams AS sin helsesatsing.
Eg er en Florøværing som er oppvoksen og bor framleis i Havreneset, tettast mogleg på det sjøen har å by på (bla. Båtar, Botnane og Kalvåg). Når det er uroleg på sjø (og jobb) så trivast eg best på hytta ved Krokstadvatnet eller heime i fred og ro med familie.
Eg har jobba i over 25 år med prosjektleiing og produktutvikling med fleire vellykka og nokon mindre vellykka inovasjonar på cv en.

Hva er din motivasjon/inspirasjon som gründer:

Har sjølve vært rammet av en utfordrande sjukdom frå relativt ung alder (27 år) som resulterte i få alternativ til å fungere til å kunne stå godt nok i arbeidslivet. Med det som utgangspunkt og eit innblikk inni vårt fantastiske helsevesen (som eg måtte nytte meg av i eit års tid) , er det utroleg kjekt å kunne bidra med nokke tilbake til samfunnet og ikkje minst helsesektoren. Dette er motivasjonen for at vi jobbar med utvikling av smarte løysningar som resultere i frigjering av varme helsehender, som då heller kan nyttast hos pasientane som igjen aukar pasientsikkerheit.

Eg har og eit stort fokus på brubygging på tvers av bransjar og kompetanseheving. Dette synleggjerast i mitt tette samarbeid med akademia, som eg meiner gir meining og resultatet uansett om din verksemd er liten eller stor.

Hva har du grunnlagt:

RetramS AS, RetramS satsar på unik  attkjenning teknologi av kirurgiske gjenbruks instrumenter = Retrams Mobile Re-use Scanner. Dette produktet er allereie i bestilling og klar for det Norske marknaden i løpet av  2024, med mål om det internasjonalt marknaden ila 2025. Løysningen er den første av sitt slag i heile verden og er utvikla i tett samarbeid med Helse Vest og Haukeland Universitetssykehus. Retrams Mobile Re-use Scanner vil åpne for mer gjenbruk redusere svinn, samt effektivisere arbeidet ved sjukehusene.

Hva er ditt råd for de som tenker på å bli gründer:

Solid forprosjekt med grunnlag inn i et berekraftig hovudprosjekt. Med et nøktern syn på å bygge vegen vidare steg for steg, eller 2 steg frem og 1 tilbake slik vi har vært så heldig med frem til no.😉 Ein må våge å dele mest mogleg, bygge tillit og satse passeleg stort til rett tid, samt ein porsjon flaks undervegs. Det er ikkje viktigast å være størst men heller best på å levere det vi siar.

Hvordan har Aksello påvirket gründerreisen deres:

Aksello har vært veldig viktig for oss, og har hjelpe oss med å navigere igjennom en jungel av verkemiddelapparatet og kompetanse. Saman har vi funne de bidragsytarane som er klare til å hjelpe med at nettopp dine gode idear blir satt ut i livet. Vi har fått tilgang til et fast innovativt miljø, med rådgivarar og konsulentar som hjelper med å skrive søknader, tilrettelagte kontorplassar, for en rimeleg kostnad. Aksello har og vært veldig viktig for å gjere oss og løysningane våre synlege.

Go to Top

Få siste nytt frå Aksello og det regionale næringslivet