Skip to content Skip to footer

Karsten Sævik

Karsten Sævik

Jeg er utdannet sivilingeniør fra NTNU ved avdeling for Marine Technology i Trondheim, og har i tillegg en bedriftsøkonomigrad fra Bedriftsøkonomisk Insititutt (BI). Har erfaring fra den maritime klyngen både hos rederi, skipsverft og underleverandører og har hatt mange topplederverv.

Kva er din motivasjon/inspirasjon som grunder

Å utvikle og implementere nye løsninger som forbedrer et produkt, en prosess eller en organisasjon har alltid vært viktig i mitt lederskap. Nysgjerrigheten på hvordan noe kan bli bedre, er viktig å opprettholde. Å være interessert i andre mennesker, hva de jobber med og hvordan de jobber kan være svært lærerikt. Det viktigste forut for en utviklingsprosess er å ha tilgang til problemstillinger. Uten slik tilgang er det vanskelig å innovere og utvikle, fordi man mangler inngående kjennskap til enten produkt eller prosess. Før etableringen av Brim Farm ble jeg kjent med oppfinneren, Øyvind Høie. Hans gode kjennskap til oppdrettsprosessene gjorde at jeg kunne nytte mine kunnskaper fra både rederidrift og skipsbygging, og sammen med Øyvind forme Brim Farm slik vi ser det i dag. Dette har gjort at vi nå har fått designet et anlegg som løser de tre store utfordringene industrien har; Lus, Fiskerømming og Forurensning. Vi håper nå oppdrettsselskapene vurderer muligheten og tar kontakt om de ønsker en nærmere presentasjon.

Kva har du grunda ?

Som nevnt, oppfinneren til Brim Farm er Øyvind Høie. Han hadde ideen til hvordan et oppdrettsanlegg kunne være. Siden vi ble kjent har vi utviklet ideen, laget konseptet og fått patent på ideen som Øyvind hadde. Vi har videre gjennomført en teknologi verifikasjon sammen med DNV, og deretter fått anlegget designet. Nå vet vi med sikkerhet at Brim Farm er robust og vil godt tåle de belastninger det vil utsettes for, det har svært gode hydrodynamiske egenskaper (stabilitet og bevegelser), og funksjonaliteten vi har med i konseptet vil fungere som planlagt. Legger ved et bilde som viser hvordan anlegget ser ut.

Kva er ditt råd for de som tenker på bli grunder?

Søk hjelp! Det er viktig å komme seg ut og lære av de som har gjort dette før. Utfordringer er det mange av, kanskje spesielt det å ha tid og økonomi til å kunne å få utviklet ideen så fort som du ønsker. Vi har hatt god hjelp av mange støttespillere til dette, men det har likevel tatt lenger tid enn vi trodde. Spesielt kombinasjonen av full tids jobb, og ved siden av ha denne å ha grunder-jobben, har vært både utfordrende og kjekt.

Korleis har Aksello påverka gründerreisa dykkar?

Gjennom medlemskapet med Aksello har vi fått tilgang på god rådgivning, finansiell støtte, gründerverktøy og metodikk, og sist men ikke minst omgang med andre gründerselskap. Dette har vært viktig for oss i Brim Farm.

Go to Top

Få siste nytt frå Aksello og det regionale næringslivet