Skip to content Skip to footer

Pangstart for Fjordpanel

Ekstremt tøffe: Jonny Bjørnset og Rune Hjelmeland frå Fjordpanel er marknadsklare med silikatplatene sine. Platene er ekstremt tøffe og haustar stor interesse globalt. (Helge Ortnevik var ikkje til stades då bildet vart tatt).

 

Nokon gonger går det ikkje som planlagt, men langt betre. Det kunne Rune Hjelmeland, dagleg leiar, frå Fjordpanel, gledeleg fortelje då Aksello markerte suksessfulle inkubatorbedrifter. Selskapet fekk ein pangstart i rugekassa til Aksello, og under eitt år etter at dei vart med gjer dei ein sterk exit.

– Vi hadde eit femårsmål om å doble vekst for kvart år i fem år framover, men ser no at målet var altfor lavt, smiler Hjelmeland.

Fjordpanel, som er ei knoppskyting frå Hjelmeland sitt selskap Fjordesign, er eit samarbeid mellom tre selskap med lang fartstid innan skipsindustrien: Fjordesign og Ortnevik Tre frå Høyanger kommune og Vestnes Norway i Florø.

– Gjennom eit samarbeid med eit svensk firma har vi klart å utvikle eit produkt som tilfredsstiller dei krava som vi har vore på jakt etter i mange år. Produktet er plater av silikat, eit ikkje brennbart materiale, som har lavere vekt og høgare brannsikkerheit enn det som har eksistert på marknaden til no.

Ekstremt tøft materiale  

Fjordpanel sit på rettane til platene “worldwide” og produktet er beskytta under deira varemerke. Nyleg fekk dei testa kor ekstremt tøft materiale er under ein FRM-test i Trondheim. 

– Fordelen med silkater er at dei kjøler seg ned sjølv. Når du kjem over ein viss temperatur så utskiller dei krystallinsk vatn som kjøler dei ned, så dette er eit produkt som det er veldig spennande å jobbe med, seier Hjelmeland entusiastisk.

Sjå test-videoen her:

 

Brannsikker møbelserie

Marknaden Fjordpanel rettar seg mot er maritim industri, marinefartøy, cruisebåtar, hurtigbåtar, oljeplattformer og tekniske rom (landbasert) der dei stiller høge krav til branntryggleik. Per i dag leverer dei nær sagt alt dei produserer til Brødrene Aa, og på blokka har dei også ei bestilling frå verdas største riggverft i Kina som ynskjer brannsikre møblar.

– Vi har inngått ein avtale med Storm Industridesign for å utvikle ein heilt ny møbelserie som er laga av ubrennbart materiale. Møblane har eit enkelt profilsystem som gjer at det kan flatpakkes for lett transport og er enkle å montere.

Etterspurnaden etter slike møblar er stor, og selskapet opplev også stor pågang i Europa.

– Vi held på å oppjustere produksjonen i Sverige for å kunne tilfredsstille marknaden, så no er det kun tida og fantasien vår som set sine avgrensingar, avsluttar Hjelmeland.

 

Les også:

Ny epoke for Fjordpanel og Vestnes Land
Nye inkubatorbedrifter Dimeq og Fjordpanel
RETRAMS: Eit smartskap vert smartare

[vc_row css=”.vc_custom_1528975751797{background-color: #59a5c1 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Vil du fortsette å motta siste nytt frå Aksello? 

Oppdater informasjonen din her slik at du ikkje mister abonnementet ditt!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Go to Top

Få siste nytt frå Aksello og det regionale næringslivet